Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

EU-lenta

Naziv projekta: "Certifikacija medicinskih proizvoda poduzeća LOŽ-METALPRES d.o.o."

Kod projekta: KK.03.2.1.12.0002

Naziv korisnika: Lož Metalpres d.o.o. A. Muhvića 52, 51303 Plešce

Ukupna vrijednost projekta: 1.219.800 HRK

EU bespovratna sredstva: 780.672,00 HRK

Projekt je sufinanciran iz: Europskog fonda za regionalni razvoj

Razdoblje provedbe projekta: 1.11.2018. – 01.11.2019.

Kontakt osoba: Niko Ožbolt, direktor

Kratki opis projekta:

Primarna djelatnost poduzeća LOŽ-METALPRES d.o.o. obuhvaća proizvodnju proizvoda od metala i plastike. Proizvodnjom proizvoda od plastike (sifoni za sudopere i kupaonice), građevine (tavanske stepenice i krovni otvori) i metala (poštanski ormarići, ormari za oružje, ormari za plin i vatrogasna oprema) bave se već godinama. Iako uspješno posluje, iskustvo ga je poučilo kako tržište zahtijeva konstantan napredak i novitete.

U skladu s time poduzeće će početi s proizvodnjom medicinskih proizvoda koji pružaju refleksnu masažu i magnetske terapije. Radi se o 5 proizvoda:

 • Portable – najmanji uređaj za fizikalno-refleksno-magnetnu masažu šake, prstiju i drugih dijelova tijela koji pomaže smanjiti mogućnost krvnih ugrušaka na dužim putovanjima.
 • Simag – simultani magnetski generator, koji generira pulsirajuća magnetska polja jako niskih frekvencija i primjerene jakosti. Simag stimulirajuće djeluje na rad osnovnih stanica svakog organizma.
 • WonderStep – uređaj za masažu stopala kojom se aktiviraju mišići nogu te se povećava cirkulacija krvi u udovima.
 • MagnoStep – medicinski proizvod za masažu stopala kojim se poboljšava cirkulacija nogu. Pritiskom na kuglice uređaja dolazi do djelovanja magneta koji je pričvršćen na pedale,
 • BioSinhron – medicinski proizvod koji se sastoji od dva dijela – mehaničkoga (WonderStep) i elektronskog (Simag). Mehanički dio ima fleksibilne nastavke za masažu stopala/dlanova, a elektronički dio je simultani magnetski generator.

Svoje proizvode namjerava plasirati na strana tržišta, za što je potrebno ishoditi CE i FDA oznake, a što će se ostvariti provedbom ovoga projekta.

Opći cilj projekta: Jačanje konkurentnosti poduzeća LOŽ-METALPRES d.o.o. i potvrđivanje kvalitete medicinskih proizvoda.

Svrha projekta: Stjecanje CE i FDA certifikata za medicinske proizvode Portable, Simag, WonderStep, MagnoStep i BioSinhron

Aktivnosti projekta:

 1. Priprema propisane tehničke dokumentacije
 2. Ocjenjivanje sukladnosti proizvoda kroz provedbu postupka kliničkog testiranja i analize rizika za stjecanje CE oznake za proizvode: Portable, Simag, WonderStep i MagnoStep
 3. Postupak ocjene sukladnosti proizvoda i izdavanje isprave o sukladnosti - CE certifikat za proizvode: Portable, Simag, WonderStep i MagnoStep
 4. Zastupstvo, priprema i ocjenjivanje sukladnosti za izdavanje FDA certifikata te registracija u FDA tijelo za proizvode: Portable, Simag, WonderStep, MagnoStep i BioSinhron.
 5. Provedba promidžbe i vidljivosti kroz doradu internetske stranice, izradom plakata, letaka, brošure, bannera i roll-upa, izrada fotografija i 3 video uratka novih proizvoda, te održavanje konferencije za medije

Očekivani rezultati projekta:

 • 5 certificiranih medicinskih proizvoda (do 2019.)
 • Povećanje prihoda od prodaje za 1,1% (do 2021.)
 • Povećanje prihoda od izvoza za 1,1% (do 2021.)
INFORMACIJE O PROJEKTU

Projekt „Certifikacija medicinskih proizvoda poduzeća Lož-metalpres d.o.o.“, kod projekta: KK.03.2.1.12.0002 provodi LOŽ-METALPRES d.o.o.

Kontakt osobe za više informacija: info@loz-metalpres.hr.

KONTAKTI POSREDNIČKIH TIJELA

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta

Ulica grada Vukovara 78

10000 Zagreb, Hrvatska

Tel: +385 01 6106 111

Email: info@mingo.hr

Web: www.mingo.hr

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije

Ksaver 208

10000 Zagreb, Hrvatska

Tel: +385 1 488 10 15

Email: press@hamagbicro.hr

Web: www.hamagbicro.hr

Za više informacija o EU fondovima posjetite: strukturnifondovi.hr.

Sadržaj materijala isključiva je odgovornost poduzeća Lož Metalpres d.o.o. iz Plešca